НАПРЯМ УДОСКОНАЛЕННЯ СКЛАДУ ПОВСЯКДЕННОГО НАБОРУ СУХИХ ПРОДУКТІВ ДЛЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ УКРАЇНИ НА ОСНОВІ АНАЛОГІЧНИХ НАБОРІВ СУХИХ ПАЙКІВ АРМІЙ КРАЇН-ЧЛЕНІВ НАТО

Автор(и)

  • Сергій Павленко

DOI:

https://doi.org/10.33405/2409-7470/2023/2/42/293346

Ключові слова:

повсякденний набір сухих продуктів, сухий пайок, , харчування, нутрієнти

Анотація

У статті визначено напрям удосконалення складу повсякденного набору сухих продуктів для військовослужбовців Національної гвардії України на основі аналогічних наборів сухих пайків армій країн-членів НАТО та затверджених норм фізіологічних потреб військовослужбовців у основних харчових речовинах і енергії.

Посилання

Про затвердження Положення про продовольче забезпечення Національної гвардії України в мирний час. URL: http://surl.li/nqztf (дата звернення: 10.10.2023).

Про норми харчування військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, поліцейських, осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту. URL: http://surl.li/nqztp (дата звернення: 13.10.2023).

Дослідження добових енерговитрат військовослужбовців сил спеціальних операцій Збройних Сил України. URL: http://surl.li/nqzud (дата звернення: 11.10.2023).

Харчування солдатів у бойових умовах: еволюція від Запорізької Січі до сьогодення. URL: http://surl.li/nqzuj (дата звернення: 10.10.2023).

Деякі питання епідеміологічних особливостей інфекційної патології військовослужбовців при організації водопостачання, харчування, розміщення, лазне-прального обслуговування військовослужбовців під час проведення АТО (ООС). URL: http://surl.li/nqzur (дата звернення: 10.10.2023).

Наукове обґрунтування удосконалення норм харчування військовослужбовців Збройних Сил України відповідно до стандартів НАТО / М. П. Гуліч та ін. Актуальні питання захисту довкілля та здоров’я населення України (результати наукових розробок 2016 р.). Київ, 2017. Вип. 3. С. 279 – 313.

Павленко С. О. Актуальні питання удосконалення організації харчування військовослужбовців в польових умовах. Актуальні питання забезпечення службово-бойової діяльності військових формувань та правоохоронних органів : зб. тез доп. Х Міжнар. наук.-практ. конф. м. Харків, 29 жовт. 2021 р. Харків, 2021. С. 234 – 235.

Павленко С. О. Еволюція раціонів MRE як приклад розвитку та удосконалення добового польового набору продуктів для військовослужбовців НГУ. Актуальні питання розвитку та удосконалення логістичного забезпечення в Національній гвардії України : матеріали наук. конф. м. Харків, 15 груд. 2021 р. Харків, 2021. С. 90 – 93.

Принципи сучасного раціонального харчування. URL: http://surl.li/nqzvd (дата звернення: 10.10.2023).

Впливовий АССпект: Про розподіл калорій та гарячу каву. URL: http://surl.li/nqzvj (дата звернення: 10.10.2023).

Норми фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах і енергії. URL: http://surl.li/yfou (дата звернення: 19.10.2023).

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-12-22

Номер

Розділ

Статті