ШЛЯХИ ЗНИЖЕННЯ ЕНЕРГІЇ ВІДДАЧІ СТРІЛЕЦЬКОЇ ЗБРОЇ ДЛЯ СИЛ БЕЗПЕКИ - Bіlenko О. І.; Pavlov, D. V.; Pershinа K. V. (Збірник наукових праць Національної академії Національної гвардії України, 2019)
У статті обґрунтовано необхідність зниження характеристик віддачі зброї для підвищення ефективності виконання вогневих завдань. Визначено, що одним із шляхів зниження енергії віддачі зброї є оптимізація її тактичних характеристик. Встановлено, що максимальний ефект щодо зниження енергії віддачі за умови забезпечення заданої дульної кінетичної енергії кулі досягається при підвищенні дульної швидкості кулі та відповідному зниженні її маси