ДОСЛІДЖЕННЯ МІЦНОСТІ ПРУЖНОЇ ЦИЛІНДРИЧНОЇ КОНСТРУКЦІЇ ПІД ДІЄЮ ЛОКАЛЬНОГО НАВАНТАЖЕННЯ - Salo V. А.; Nechiporenko V. М. (Збірник наукових праць Національної академії Національної гвардії України, 2019)
Пропонованим RVR-методом вирішена просторова задача про напружений стан товстостінної циліндричної оболонки під дією статичного навантаження. У методі використані варіаційний принцип Рейсснера, теорія R-функцій, загальні рівняння тривимірної теорії пружності, метод І. М. Векуа і алгоритм двостороннього оцінювання точності наближених розв’язків варіаційних задач. Ефективність методу показана на чисельних прикладах.