МЕТОДИКА ОЦІНЮВАННЯ РІВНЯ ТЕХНОГЕННО-ПРИРОДНО-СОЦІАЛЬНОЇ НЕБЕЗПЕКИ АДМІНІСТРАТИВНО-ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ОДИНИЦЬ УКРАЇНИ - Tyutyunik, V. V.; Ivanets, G. V.; Gorelyshev S. А. (Збірник наукових праць Національної академії Національної гвардії України, 2019)
У статті розглянуто методику оцінювання рівня техногенно-природно-соціальної небезпеки адміністративно-територіальних одиниць України на основі методу векторно-статистичного аналізу із урахуванням площі їх територій та чисельності населення, а також їх розподіл за рівнями небезпеки. Вхідну емпіричну основу для проведення розрахунків складають статистичні дані, які щорічно наводяться у Національних доповідях про стан техногенної та природної безпеки в Україні.