ОГЛЯД ДОСЯГНЕНЬ В ТЕРАГЕРЦОВИХ КОМУНІКАЦІЙНИХ СИСТЕМАХ - Mayboroda І. М.; Storozhenko І. P.; Babenko, V. P.; Kaydash М. V. (Збірник наукових праць Національної академії Національної гвардії України, 2019)
Представлено огляд досягнень та проблем в області терагерцових комунікацій, орієнтованих на швидкість передавання даних близько 100 Гбіт/с. Показано, що проблема збільшення швидкості бездротового передавання даних є пріоритетною для багатьох дослідницьких центрів. Доведено, що частота близько 300 ГГц є найбільш підходящою для збільшення швидкості передавання даних. Подано короткий огляд напівпровідникових приладів з граничною частотою, що знаходиться в терагерцовому діапазоні.