ПРОГНОЗУВАННЯ БЕЗВІДМОВНОСТІ ОБЛАДНАННЯ ЛІТАЛЬНИХ АПАРАТІВ МЕТОДАМИ СТАТИСТИЧНОГО АНАЛІЗУ ЧАСОВИХ РЯДІВ - Pavlenko А. G.; Momot, R. A. (Збірник наукових праць Національної академії Національної гвардії України, 2019)
Стаття присвячена проблемі переведення літальних апаратів на експлуатацію за технічним станом. Запропоновано підхід до прогнозування безвідмовності бортового обладнання літальних апаратів у процесі експлуатації, у якому використані методи статистичного аналізу часових рядів. Наведено результати прогнозування параметра потоку відмов з використанням комбінованої моделі авторегресії та ковзного середнього.