ОБҐРУНТУВАННЯ ВИМОГ ДО СПУСКОВИХ ПРИСТРОЇВ КОРОТКОСТВОЛЬНОЇ ЗБРОЇ - Біленко, Олександр; Кайдалов, Руслан; Першина, Катерина (Збірник наукових праць Національної академії Національної гвардії України, 2022)
У статті отримано залежності, які зв’язують довжину ходу спуска, зусилля спуску та середньоквадратичне відхилення координат влучень у площину цілі при стрільбі з короткоствольної зброї. На основі отриманих залежностей розроблено методику обґрунтування вимог до характеристик спускового механізму короткоствольної зброї за умов забезпечення заданої точності стрільби, яка дозволяє сформувати вимоги до зусилля та довжини ходу спуску пістолетів та револьверів при веденні вогню з нестійких положень.