ПОКАЗНИКИ ТА КРИТЕРІЇ БОЙОВОЇ ЖИВУЧОСТІ БРОНЬОВАНИХ КОЛІСНИХ МАШИН - Кайдалов, Руслан; Біленко, Олександр; Кудімов, Сергій (Збірник наукових праць Національної академії Національної гвардії України, 2022)
Встановлено, що способи застосування бойових колісних машин, їх роль та місце у виконанні бойових та службово-бойових завдань протягом останніх років зазнали суттєвих змін, тому перелік показників та критеріїв їх бойової живучості потребує уточнення. Визначено основні чинники, що впливають на ймовірність бойового ураження броньованих колісних машин, розроблено комплекс показників бойової живучості таких машин. Відповідно до розроблених показників запропоновано перелік критеріїв бойової живучості броньованих колісних машин.