ОСОБЛИВОСТІ КОЛИВАЛЬНИХ ПРОЦЕСІВ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ ЗА НАЯ-ВНОСТІ РЕЛАКСАЦІЙНИХ ЯКОСТЕЙ ПІДВІСКИ - Пісарєв, Валерій (Збірник наукових праць Національної академії Національної гвардії України, 2022)
Запропонована математична модель для досліджень чисельними методами вільних коливань транспортного засобу з релаксаційними якостями підвіски. Проведений чисельний експеримент з метою оцінювання впливу «конструкційного» тертя в рухомих з’єднаннях підвіски на конфігурацію об’єкта дослідження в процесі збурення і загасання коливань, а також виявлення особливостей коливального процесу. Експеримент проведений на об’єкті з запропонованою новою гідропневматичною підвіскою з кулько-гвинтовим передаточним механізмом. Розрахунки виконані за методом Рунге – Кутта з використанням оригінальної програми.