ДОСЛІДЖЕННЯ НЕСУЧОЇ ЗДАТНОСТІ МЕТАЛЕВИХ КОНСТРУКЦІЙ ЗА НАЯВНОСТІ В НИХ ТРІЩИН - Раківненко, Валерія; Кириченко, Олександр (Збірник наукових праць Національної академії Національної гвардії України, 2022)
У статті розглядається інженерний метод визначення критичного напружено-деформованого стану елементів конструкцій військової техніки та озброєння як складових їх боєздатності за наявності в них пошкоджень у вигляді тріщин. Працездатність військового об’єкта оцінюється величиною коефіцієнтів інтенсивності напружень від зовнішнього навантаження, визначених із енергетичного балансу в зоні утворення тріщини.