ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ МАСКУВАЛЬНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ БУЛЬБАШКОВОЇ ЗАВІСИ У ІНФРАЧЕРВОНОМУ ДІАПАЗОНІ ВИПРОМІНЮВАННЯ - Коритченко , Костянтин; Клімов Олeксій; Цебрюк, Іван; Касімов, Анатолій (Збірник наукових праць Національної академії Національної гвардії України, 2024)
У статті подано результати експериментального дослідження маскувальних властивостей бульбашкової завіси у інфрачервоному діапазоні випромінювання. Виявлення маскувального ефекту бульбашок здійснювалось за якісними та кількісними вимірюваннями. За результатами досліджень виявлено послаблення випромінювання бульбашковою завісою у діапазонах від 0,4 мкм до 1,7 мкм, від 3 мкм до5 мкм та від 7,5 мкм до 13,5 мкм.