ОЦІНЮВАННЯ МЕТРОЛОГІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ЗАСОБУ ВИМІРЮВАННЯ ШВИДКОСТІ РУХУ МЕТАЛЬНОГО ЕЛЕМЕНТА В КАНАЛІ СТВОЛА - Kryukov, О. М.; Mudrik, V. G. (Збірник наукових праць Національної академії Національної гвардії України, 2019)
У статті проведений аналіз джерел виникнення похибок засобу вимірювання швидкості руху метального елемента в каналі ствола. Встановлено зв’язок між характеристиками складових похибки і величинами, що на них впливають. Для кожного з джерел отримано вирази складових похибки засобу вимірювання. Запропонована узагальнена математична модель інструментальної похибки, наведено інтервальну оцінку меж її допустимих значень.