ФОРМУВАННЯ ВИМОГ ДО ТОЧНОСТІ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОГО ВИЗНАЧЕННЯ МИТТЄВИХ ЗНАЧЕНЬ ШВИДКОСТІ РУХУ МЕТАЛЬНОГО ЕЛЕМЕНТА - Kryukov, О. М.; Bilenko, О. І.; Mudrik, V. G. (Збірник наукових праць Національної академії Національної гвардії України, 2019)
Наведена актуальність задачі обґрунтування вимог до межі допустимої похибки вимірювання швидкості руху метального елемента. Проведено чисельне моделювання процесів зношування стволів та деградації порохів. Запропоновано методичний підхід до встановлення залежності між відносним змінюванням тиску порохових газів та швидкістю руху метального елемента, отримано вирази цих залежностей для конкретних зразків зброї.