ОЦІНЮВАННЯ МОЖЛИВОЇ ЗАГРОЗИ УРАЖЕННЯ ОСОБОВОГО СКЛАДУ ПІД ЧАС ІНГАЛЯЦІЙНОГО ПОТРАПЛЯННЯ РАДІОАКТИВНИХ АЕРОЗОЛІВ - Cherniavskyi, І. Yu.; Cherniavskyi, О. Yu.; Pysarev, S. А. (Збірник наукових праць Національної академії Національної гвардії України, 2019)
На основі дослідження особливостей отримання інгаляційних токсодоз від найбільш радіотоксичних радіоізотопів групи А за різного фізичного навантаження проаналізовано вірогідність застосування такого виду зброї для прихованого зниження боєздатності підрозділів та частин і необхідність ведення радіаційної розвідки за аерозольною компонентою.