ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ ТЕХНОЛОГІЧНИХ УМОВ ФРЕЗЕРУВАННЯ НА ЯКІСТЬ ПОЛІМЕРНИХ МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ ЧУТЛИВИХ ЕЛЕМЕНТІВ РАДІАЦІЙНОГО КОНТРОЛЮ - Titarenko, O. V.; Shapovalov, O. I.; Zubkova, N. V.; Novak, S. O. (Збірник наукових праць Національної академії Національної гвардії України, 2020)
Наведено результати теплофізичних досліджень процесу торцевого фрезерування плоских поверхонь полістиролу для сцинтиляційних елементів дозиметрів. За допомогою термографічних даних встановлено, що збільшення глибини різання не тільки підвищує температуру в зоні різання, а й спричинює нерівномірність розподілу тепла. Якість сформованого поверхневого шару оцінено за теплофізичними характеристиками: ентальпією, температурою склування та питомою теплоємністю.