ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ МЕТОДУ І ЗАСОБІВ ДІАГНОСТУВАННЯ ТЕХНІЧНОГО СТАНУ КАНАЛІВ СТВОЛІВ ТА БОЄПРИПАСІВ НА ОСНОВІ ІДЕНТИФІКАЦІЇ ХАРАКТЕРИСТИК БАЛІСТИЧНИХ ЕЛЕМЕНТІВ ПОСТРІЛУ - Крюков, Олександр; Мельніков , Роман; Горбов, Олексій (Збірник наукових праць Національної академії Національної гвардії України, 2022)
Обґрунтовано структуру та склад експериментальної установки з визначення балістичних елементів пострілу, здійснено вибір програмного та апаратного забезпечення для реєстрації вимірювальної інформації. Запропоновано методику проведення експериментальних досліджень з перевірки адекватності удосконаленої математичної моделі пострілу. Наведено приклад ходу та підсумки експериментальних досліджень для окремого сполучення виду зброї і наявного дефекту каналу ствола. Розглянуто результати експериментальних досліджень та проведено їх аналіз.