УДОСКОНАЛЕНИЙ СПОСІБ ІМІТАЦІЇ ПРОТИВНИКА ДЛЯ НАВЧАЛЬНИХ ТА БОЙОВИХ СТРІЛЬБ - Пістряк, Петро; Марков, Олександр; Атаманенко, Ігор (Збірник наукових праць Національної академії Національної гвардії України, 2022)
Розглянуті способи імітації противника на мішеневому полі під час організації та проведення тактичних навчань з бойовою стрільбою і виконання навчальних та бойових стрільб на заняттях з вогневої та тактичної підготовки. Проаналізовано існуючі варіанти показу цілей, їх реалізацію на сучасному етапі за допомогою наявного стрільбищного обладнання та відповідність таких варіантів сучасній тактиці дій противника. Визначено, що існуючі способи імітації противника не повною мірою відповідають його можливим діям на полі бою, оскільки не можуть реалізувати зміну профілю цілі в різних ситуаціях. Запропоновано конструктивні зміни в сучасні радіокеровані установки стрільбищного обладнання та їх програмне забезпечення, прийоми та порядок показу цілей, що дозволяє більш реально здійснювати імітацію противника та підвищює ефективність застосування зброї в бою.