МЕТОДИКА ФОРМУВАННЯ РАЦІОНІВ ХАРЧУВАННЯ ДЛЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ З ІНДИВІДУАЛЬНИМИ ПОТРЕБАМИ - Товма, Лідія; Морозов, Ігор (Збірник наукових праць Національної академії Національної гвардії України, 2022)
Обґрунтовано необхідність розроблення раціонів харчування для військовослужбовців з індивідуальними потребами. Запропоновано методику формування вегетаріанських і веганських раціонів харчування, до складу яких входять продукти, що містять функціональні інгредієнти, збалансовані за нутрієнтним складом. Проблема особливо актуальна з огляду на те, що в Україні триває війна, а у лавах військовослужбовців є люди з індивідуальними потребами. Для розроблення варіантів вегетаріанських і веганських раціонів харчування взято принципи їх формування в арміях країн НАТО.