ОБҐРУНТУВАННЯ МЕТОДИКИ ПРОВЕДЕННЯ РОЗРАХУНКІВ ВИТРАТ ПАЛИВА ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОМУНАЛЬНО-ПОБУТОВИХ ПОТРЕБ ОСОБОВОГО СКЛАДУ В ПОЛЬОВИХ УМОВАХ - Деревянко, Максим; Гетьман, Петро; Мудрик, Вадим (Збірник наукових праць Національної академії Національної гвардії України, 2023)
У статті обґрунтована актуальність використання методичних рекомендацій з проведення розрахунків витрат палива для забезпечення комунально-побутових потреб особового складу в польових умовах. З метою створення нормальних умов життєдіяльності, приготування гарячої їжі, підтримання сприятливого температурного режиму в приміщеннях та пунктах обігріву особового складу, на об’єктах несення служби необхідно мати науково-методичний апарат, який дозволить прийняти правильне та обґрунтоване рішення на забезпечення підрозділів паливом для комунально-побутових потреб у польових умовах. За допомогою запропонованих виразів можна визначати витрату палива на комунально-побутові потреби, приготування гарячої їжі як для окремого об’єкта несення служби (підрозділу), так і за військову частину (угруповання) в цілому.