ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ НАВЕДЕННЯ СТРІЛЕЦЬКОЇ ЗБРОЇ ПРИ СТРІЛЬБІ ПО МАЛИМ БЕЗПІЛОТНИМ ЛІТАЛЬНИМ АПАРАТАМ - Біленко, Олександр; Павлов , Дмитро (Збірник наукових праць Національної академії Національної гвардії України, 2024)
На основі проведеного аналізу зроблено висновок, що стрілецька зброя на даний час є найбільш доцільним засобом ураження малих БПЛА на полі бою. Запропоновано підхід до визначення точки прицілювання при стрільбі по маловисотним повітряним цілям із стрілецької зброї з використанням штатних прицільних пристосувань. Надано рекомендації щодо удосконалення прицільних пристосувань стрілецької зброї для стрільби по маловисотним повітряним цілям.