ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ВОРГЕЙМІНГУ ПІД ЧАС ПРОВЕДЕННЯ НАВЧАЛЬНИХ ВОЄННИХ ІГОР - Лаврінчук, Олександр; Заїка, Людмила; Новикова, Олена; Супруненко, Олександр (Збірник наукових праць Національної академії Національної гвардії України, 2024)
У статті досліджено етимологію понять «воєнна гра» та «воргеймінг», їх цілі, закордонний досвід та методичні особливості воргеймінгу під час проведення професійної підготовки військових фахівців. З’ясована наявність суттєвих етичних питань та особливостей проведення воргеймінгу з використанням штучного інтелекту у вивченні низки проблем середовища безпеки та оборони у світі. Визначено смислові аспекти, перспективи розвитку та використання воргеймінгу і воєнних ігор у процесі прийняття військового рішення.